Ayia Napa szállás

ayia napa szállás

Ayia Napa egész évben ideális tengerparti nyaralásra, és a nyári hónapokban a legforgalmasabb. Hogy hol érdemes Ayia Napában szállást foglalni, az nagyban függ a nyaralás típusától, és a szállásra szánt kerettől. Szálláshely választéka gazdag, luxus tengerparti nyaralást, pihentető családi nyaralást, és fergeteges buli hangulatot biztosító szállások egyaránt megtalálhatók.

Ayia Napa szállodák

Hol foglaljunk szállást Ayia Napában?

 A Cipruson található Ayia Napa egész évben ideális tengerparti nyaralásra. Legtöbben a nyári hónapokban érkeznek, így ekkor igen zsúfolt lehet. Érdemesebb májusra, vagy az őszi hónapokra időzíteni a nyaralást, hiszen a tenger még novemberben is kellemes. Nincs tömeg, és az árak is jóval kedvezőbbek. Ayia Napa hatalmas szálláshely választékkal rendelkezik, mindenki megtalálja az igényihez és a pénztárcájához megfelelő lehetőséget, de nem árt idejében foglalni. A kínálatban minden típusú szállás megtalálható: kicsi és barátságos szállodák, tengerparti all inclusive üdülőfalvak, családbarát üdülőhelyek, csak felnőtteket fogadó exkluzív resortok, és kedvező árú apartmanok egyaránt. Ayia Napa szállásai néhány területre oszthatók, mindegyiknek van előnye:

Városközponti szállások

A városközpontban főként kiadó apartmanok és szállodák találhatók, az olcsó kétcsillagostól az ötcsillagos – kültéri és beltéri medencékkel rendelkező – szállodakínálat a jellemző. A városközpont előnye, hogy viszonylag közel vannak a látnivalók, de a legközelebbi strandtól akár egy km is lehet a távolság.

Ayia Thekla, és Cape Greko környéke

A két városszéli környéken Ayia Thekla és Cape Greko környékén számtalan jó ár-érték arányú nyaralóház, és villa található. Általában 2-6 hálószobával rendelkeznek, így nagyobb társaságok, családok számára is kiválóak. A legtöbb szállás saját medencével is rendelkezik.

Nissi Beach környéke – Ayia Napa Holiday Village

Ayia Napa üdülőfalvai (pl. Makronissos, Pathea, Callisto) főként a Nissi Beach és a kikötő között találhatók, általában a tengerparton, vagy közel a strandokhoz. Néhány közülük vízipark hozzáféréssel rendelkezik. A családbarát létesítmények a helyszínen különféle tevékenységeket, és játékokat szerveznek, ezért főként családosok körében népszerűek. De jó választás azok számára is, akik strandközeli, és csendes szálláslehetőséget keresnek. Vagy akik az éjszakai élet helyszínei közelében szeretnének megszállni, amely egy negyedórás sétával elérhető. Az üdülőfalvak tágas egy-két hálószobás apartmanokat és stúdiókat kínálnak, és a legtöbb helyszín saját étteremmel is rendelkezik.